23 april 2024

[Reminder] Doe mee met de Astro Top-25 | 2019

Jawel, daar is ‘ie weer: voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseren we de Astro Top-25! Vanaf 2014 organiseren we ieder jaar in december de Astro Top-25, een top 25 van muzieknummers die op de een of andere manier iets te maken hebben met astronomie of ruimtevaart. Het kan zijn dat er in de titel een verwijzing is naar bijvoorbeeld de zon, planeten of sterren of dat de band of de zanger(-es) een link heeft met astronomie of ruimtevaart. We vragen hierbij aan alle lezers van de Astroblogs om een persoonlijke top-5 in te vullen van hun favoriete astronomische muzieknummers. Dat kan door vijf artiesten en de titel van het nummer in te vullen en onderaan op de zendknop te drukken.

Je kunt voor inspiratie gebruik maken van de nummers uit de Top-2000 en de Astro Top-25 van 2015, Astro Top-25 2016 en Astro Top-25 2017, Astro Top-25 2018, maar je kunt ook geheel andere nummers inbrengen. Als de link met astronomie of ruimtevaart niet uit de titel blijkt wil ik je vragen je keuze eronder toe te lichten – bij #6. Het indienen van je top-5 kan tot en met Tweede Kerstdag, 26 december a.s. om 24.00 uur. Op oudjaarsdag, maandag 31 december zullen we de uitslag van de Astro Top-25 2019 bekendmaken, samengesteld op basis van de door jullie ingediende top-5’s! Let op: je moet vijf verschillende nummers invullen. Dezelfde artiest mag wel. Let ook op de puntentelling: ieders nummer 1 krijgt 5 punten, nummer 2 4 punten, nummer 3 krijgt 3 punten, enzovoorts. Zet dus op jouw nummer 1 het nummer dat je het mooist vindt, dat voor jou letterlijk tot de sterren reikt. Succes ermee! De klok gaat nu in. 😀

Share

Comments

 1. 1

  2

  3

  4

  5

 2. Cees Klaris zegt

  Jamiroquai – Cosmic Girl (Travelling Without Moving/1996)
  Opmerking: “een van de beste reclames voor Ferrari. Jay Kay heeft één in de prak gereden en heeft prompt een nieuwe gekregen als dank voor de promo. Next level customer care!”
  Stevie Wonder – Saturn (Songs In the Key of Life/1976)
  Opmerking: “oorlogen en vervuiling drijft men van zijn thuis planeet op zoek naar nieuwe gronden. Dat het om een gasreus gaat zonder vast oppervlak is maar een detail. Een van de beste albums ooit”
  Kool Keith – Livin’ Astro (Black Elvis – Lost In Space/1999)
  Opmerking: “alternatieve track/album uit de Golden Era van hip-hop. Humor!!”
  Astrud Gilberto – Fly Me to the Moon (The Astrud Gilberto Album/1964)
  Opmerking: “de covers door Sinatra en Tony Bennet klinken ook goed. Klassieke analoge sound en compositie. Zingen in falsetto lang voordat de Bee Gees ermee bekend werden”
  Scientist – Redshift (Scientist Meets the Space Invaders/1981)
  Opmerking: “master dub producer uit Jamaica. Uitstekende chill/studeer/coffeeshop muziek”.

 3. Cees Klaris zegt

  Heb de lijst netjes geformatteerd maar de opmaak gaat automatisch verloren door de overalerte spam beveiliging. Alleen ‘auteurs’ kunnen vrij posten wat begrijpelijk is. Excuses!

 4. Tsjonge, weer een boel nummers die ik niet ken. Weer inspirerend lijstje! Dank je. 🙂

 5. At the Drive-In – Cosmonaut
  New Model Army – Angry Planet
  Van der Graaf Generator – Pioneers over c
  Pink Floyd – Astronomy Domine
  Peter Schilling – Major Tom (völlig losgelöst)

  Ik kon geen linkjes naar youtube erbij doen, het spamfilter wilde er niet aan.

 6. jan brandt zegt

  Moet er altijd weer lang op “broeden” maar het is gelukkig weer gelukt…..Het lijstje aller lijsten…..mijn eigenste astro top 5 voor de moeder aller hitlijsten……de Astrotop 25…..enne….met dank aan Monique en een docu gisteravind op de kwelbuis, voor het weer wakker schudden van de “eerste uur Within Temptation fan in mij”….want ook al volg ik ze niet meer zo “dagelijks”….oei….wat zijn die lui toch nog steeds geweldig…Heb ze wat langer geleden meerdere malen tot groot genoegen life gezien……Ze hebben dus nu blijkbaar ook een “astronomisch verantwoord nummer” genaamd “Supernova”, da’s mooi….die mag dus van mij fijn op nummer 1!!
  Voor de rest heb ik maar weer braaf gekozen voor de “verplichte” nostalgisch-leefttijdsgerelateerde astromuziekjes in de vorm van “een Startrekje….een Pink Floydje…en The Galaxy song”.
  Tja…en Shocking Blue ligt gewoon nog steeds lekker in het gehoor en heeft toevallig een “astrotitel”
  Afijn….ho….ho….ho….en bij deze uw allen hele prettige kerstdagen toegewenst!!

  • Ah, Jan nog steeds fan van Sharonneke dus 😉 Ik vind hun live ook steengoed. Jaren geleden toen mijn schoondochter (vrouw van mijn middelste zoon) nog student psychologie was, werkte zij voor bijverdienste bij de Mexx in Gouda. Wie kwam daar met haar kindje in de buggy binnen om kleren uit te zoeken…Sharon van Within Temptation. Hoe leuk is dat!

   • Jan Brandt zegt

    Tja…”oude liefde roest niet” ….het zakt hoogstens soms tijdelijk even een beetje weg….enne…”de weergaloze Sharonneke and her boys” zijn en blijven altijd helemaal OK!! Ik ga volgend jaar november trouwens voor het eerst in mijn leven naar een echt megaconcert in de ziggo-dome en wel van een collega bandje van WT….de finse wereld gothic metalband “Nightwish” nu met de evenzo weergaloze Floos Jansen (van voorheen After Forever)!! ook leuk en hopelijk niet te Heftig!

    • Dat wordt genieten Jan. Het is goeie muziek, eigenlijk valt het wel mee met de heftigheid. Zij woont met haar man, de Zweedse drummer Hannes Van Dahl, en hun 1-jarige dochtertje Freja ergens afgelegen aan de Zweedse westkust. Mijn man John vindt Floor Jansen met haar mooie stemgeluid ook helemaal geweldig en hij houdt niet echt van dat genre, kun je nagaan (hihi)
     Ja, een goeie band met ook nog eens mooie mensen 😉

 7. Angele van Oosterom zegt

  Jóhann Gunnar Jóhannsson – Arrival theme soundtrack
  Frank Sinatra, (lyr. Bart Howard) – Fly me to the moon
  David Arnold – The day we fight back, Independance Day
  Train – Drops from Jupiter
  Will.i.am – Reach for the stars

  In de eerste weerklinkt m.i. perfect het uiterst ijzige, unheimische maar o zo fascinerende geluid van ‘Arrival’ van buitenaards leven. Train’s nummer is niettemin net zo perfect in zijn genre, Arnold vertolkt het ‘we laten ons niet zomaar verslaan’ gevoel en ‘2’ en ‘5’ zijn sfeernummers. Kortom, een allegaartje… .

 8. Lars Nouwen zegt

  The Tornado’s – Telstar
  Beastie Boys – Intergalactic
  MISTRAL. – Starship 109
  Leonard Nimoy – Music to Watch Space Girls By
  The Rah Band – Clouds Across the Moon

Speak Your Mind

*