23 maart 2023

De James Webb Space Telescope heeft alle testen goed doorstaan – nu de lancering nog

Credits: NASA/Chris Gunn

De James Webb Space Telescope (JWST), de opvolger van de Hubble ruimtetelescoop, heeft alle testen [1]De testen waren bedoeld om te kijken of de telescoop in de ruimte gaat doen waarvoor ‘ie ontworpen is en of de reis naar Lagrangepunt L2 en het verblijf in de ruimte aldaar goed zullen worden … Lees verder goed doorstaan en wordt nu gereed gemaakt voor het transport van de telescoop via het Panamakanaal naar Kourou in Frans-Guyana, waar ‘ie ergens in november (of begin december) dit jaar gelanceerd zal worden met behulp van een Ariane 5 raket van de ESA. De ruimtetelescoop is uitgebreid getest in de ‘Northrop Grumman’s facilities’ in Rendondo Beach in de VS en die zijn allemaal goed verlopen. In de video hieronder zie je hoe de JWST na alle testen in z’n opgevouwen toestand wordt gebracht, waarmee de telescoop de ruimte in zal worden gebracht. De bovenste trap van de Ariane 5 raket, waarin de JWST komt te zitten, is eerder deze maand richting Frans-Guyana getransporteerd.

Bron: NASA.

Share

References

References
1 De testen waren bedoeld om te kijken of de telescoop in de ruimte gaat doen waarvoor ‘ie ontworpen is en of de reis naar Lagrangepunt L2 en het verblijf in de ruimte aldaar goed zullen worden doorstaan.

Trackbacks

  1. […] de meest belangrijke en kostbare (de JWST kostte bijna 10 miljard dollar). De JWST is helemaal uitgetest en ingevouwen voor de lancering – in normale postuur heeft ‘ie de afmetingen van een tennisbaan, opgevouwen is […]

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: