17 december 2017

Is buitenaards leven afkomstig van aarde?

Beginscene uit de film Prometheus, waarin een buitenaards wezen de aarde inzaait met leven

In de beginsc

Reacties

  1. Leuk idee! Het wordt wel een tikkeltje ingewikkeld, want de vraag blijft of dat aardse leven – dat geëxporteerd wordt naar andere planeten buiten ons zonnestelsel – hier zelf ontstaan is of ook weer een ‘buitenaardse oorsprong’ heeft? De welbekende kip of ei vraag dus. Het is in theorie zelfs mogelijk dat buitenaards leven nog steeds op aarde voorkomt: de zogenaamde schaduw biosfeer.

  2. Leuk stukje, interessant! Maarre… de duur van die zwakke overdracht wordt eerst als 288 miljoen minus 164 miljoen genoemd, en later als 400 miljoen jaar. Lijkt me niet kloppen.
    En 288 miljoen jaar na begin zonnestelsel, als uiterste waarde van die overdracht, is nog wel wat anders dan 800 miljoen jaar na begin zonnestelsel, toen er pas leven was (ook volgens de onderzoekers van hierboven dus), de conclusie dat er mogelijk dus aards leven is meegereisd vind ik zo wel erg snel gemaakt, zeker als ik ook nog lees dat dit “makkelijk” kon!

    Het kan wel gebeurd zijn natuurlijk, maar niet op grond van wat de onderzoekers zelf zeggen.

Laat wat van je horen

*