17 juli 2018

Planetoïde 2012 DA14 scheert 15 februari vlak langs de aarde

2012DA14
Schrijf het maar vast in je agenda: op vrijdag 15 februari 2013 om 20.24 uur zal planeto

Reacties

 1. Je zal er alleen voor naar Oost-Europa of Azië moeten gaan om ‘m dan te kunnen zien, want bij ons is ‘ie op dat moment niet zichtbaar.”

  Ik had het net in mijn agenda gezet en lees ik daarna dit.. 🙁 en ik niet van plan op reis te gaan hiervoor.

 2. zo jammer dat het hier helemaal bewolkt was… had het graag willen ervaren in real life… maar ik heb vorig jaar in augustus wel een super nova gezien… of iig een ster die implodeerde ; was wit daarna werd die ineens groter en geel en daarna was ie helemaal weg ui t de hemel…. was zo onder de indruk maar kon er weinig over vinden behalve vermoedens dat er in augustus 2012 een super nova verwacht werd…. iemand die mij misschien meer kan vertellen over wat ik zag??? Dit was zo bijzonder namelijk dat ik er nog steeds diep van onder dindruk ben! Het was 13 of 14 augustus en we waren in saksisch duitsland , drie avondeen lang zagen we enorm veel vallende sterren en zelfs 3x een hele grote met een oranje gloed(vuurstaart). daar ik intens deze avonden beleefde kon mijn geluk niet op toe ik en ik alleen die ontplofte ster zag !!!!!!!!!!!!!! zocht op of dat een supernova kon zijn maar kreeg geen bevestiging

  • Yolande, bedankt voor je reactie. Ja, het was jammer dat het bewolkt of mistig was. Wat die (super-)nova betreft: die zal je niet gezien hebben, want zo’n nieuwe ster is lange tijd zichtbaar (enkele dagen of weken) en er zijn geen (super-)nova geweest die met het blote oog zichtbaar zijn geweest, tenminste de laatste jaren. Je zal iets anders hebben gezien, een vallende ster (meteoor) vermoed ik.

   • Adrianus, Dank voor de reactie, ik denk niet dat het een super nova was dan nee… Maar t was ook geen meteoriet denk ik omdat deze ster echt stilstond aan de hemel, ineens groter en geel werd terwijl deze op dezelfde plek bleef en daarna helemaal weg was… heel vreemd.
    Maar wel mooi om te mogen ervaren… ons sterrenstelsel is en blijft wonderbaarlijk!!!!!
    Mooie site trouwens erg interessant!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.