22 juli 2018

Uniek: een maansonde die een andere maansonde fotografeert

ladee

We kenden al de foto’s gemaakt met NASA’s maansonde Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) van de achtergelaten instrumenten van de diverse Apollomissies op het maanoppervlak. Maar nog niet eerder was er een foto van een maansonde gemaakt door een andere maansonde, beiden rondjes draaiend om de maan en daarmee een stuk ingewikkelder dan niet bewegende objecten op het maanoppervlak. Tot deze week, want de NASA heeft nu een foto gepubliceerd die door dezelfde LRO gemaakt is van de op 7 september 2013 gelanceerde

Reacties

  1. Martin Schoenmaker zegt:

    “beiden rondjes draaiend om de zon”. Op zich is er niets mis met deze stelling, maar contextueel is het waarschijnlijker dat je bedoelde: “beiden rondjes draaiend om de maan”.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.