22 juli 2018

Eerste sterren ontdekt in een uitgebreide schijf van de Melkweg

cepheid flared disk

Rechts bekende Cepheiden in de buurt van de zon. De blauwe bolletjes links zijn de nieuwe Cepheiden in de uitgebreide schijf.

Wetenschappers hebben voor het eerst sterren gevonden in de zogenaamde “uitgebreide schijf” van de Melkweg, het gedeelte dat zich uitstrekt voorbij de zichtbare schijf. Deze schijf strekt zich tienduizenden lichtjaren uit voorbij de klassieke grens en bevat een grote hoeveelheid waterstofgas. Sterren zijn hier echter nooit gevonden, maar daar is nu verandering in gekomen. Een team van Zuid-Afrikaanse sterrenkundigen hebben namelijk een aantal Cephe

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.