3 december 2023

Wil je ook een biertje… met maanstof?

maanbier

Credit: Dogfish and ILC Dover

We hadden al Higgs bier, Vostok 4 ruimtebier en Japans ruimtebier, maar nou is er een wel heel bijzonder biertje op de markt verschenen: Celest-jewel-ale van bierbrouwer Dogfish Head uit het Amerikaanse Delaware. Wat het zo bijzonder maakt? Nou simpel, dat er maanstof in zit! 😯 Yep, niet gelogen echt maanstof. Via het ILC Dover bedrijf dat in de buurt zit van de brouwerij en dat ruimtepakken voor astronauten voor de NASA maakt kwamen ze in het bezit van maanmeteorieten, stukjes maansteen die na een inslag op de maan eerst in de ruimte slingerden en vervolgens na een lange omzwerving op aarde terechtkwamen. Vervolgens werd het bier met een hamer tot stof geslagen en dat stof werd in het bier verwerkt, tezamen met Duits gerst en hop. En hop het heerlijke en kosmische  Celest-jewel-ale  was klaar! Wat het kost? Geen idee.

maanbier1

Credit: Dogfish and ILC Dover

Maanstof wordt overigens ook in een andere product verwerkt: in horloges.  Bron: Dogfish.

Share

Comments

 1. Wie zit dáár nou op te wachten om bier met een buskruitsmaakje te drinken. Bier is toch al smerig genoeg en al zouden ze maanstof in een lekkere soepele ronde rode wijn mengen…ik drink het niet 😀 Cheers

 2. Nou Monique, dan neem jij toch een lekker glaasje meteorietenwijn? 🙂 Of zou dat ook een bitter nasmaakje hebben?

  • Nou Arie, vooruit dan maar. En wat kan ik voor jou inschenken? 😀 En zo’n mooi doosje chocolade planeten lust ik ook wel, ziet er echt leuk uit. Erg opwindend voor mij al die planeetjes op een rij met verschillende smaken.

 3. Soms….heel soms, komen er hier op dit edele forum “wetenschappelijke stellingen” voorbij schuiven die ik echt Nobelprijswaardig vind…..enne….mijn waarde Monique, die stelling van jou.. “Bier is toch al smerig”… is er wat mij betreft zo ééntje!!!
  Ik denk, ik weet, dat “vriendje Adrianus” hier uiteraard totaal mee oneens is, maar die kan wat dit betreft dus effe helemaal de pot…eh…het (maan)biervat in..ha…ha…!!

 4. Jan, je promotie tot hoofd-redacteur van de buitenland-redactie van de Astroblogs – met het oog op onze buitenlandse acquisities – kan je op je buik schuiven. Proost, hips… 🙂 Ik zit trouwens nu te schrijven vanuit Grandchamps, ik zal zo een eerste blogje hierover schrijven.

 5. Jan Brandt zegt

  Wat nou…”je kan je promotie op je buik schrijve….bla….bla..bla”……??? Ik heb net de nieuwe extreem militante aktie aktie-harde aktiegroep AWA….Astronomers without Alcohol…opgericht en ik ga het hoofdkantoor van Astroblogs bezetten en droogleggen! Nee, ik heb nog een veel beter/erger idee…..heb vernomen dat het aldaar in La douce france, natuurlijk als ik er niet ben, heerlijk, droog en zonnig weer is…..grrrrrrrrr….enne ik kom gewoon effe gezellig een “vochtig kijkje” nemen….!! Zo en nou jij weer…..salut, Rainm(J)an

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: