26 mei 2024

Mensen weer gerust, planetoïde 2003 QQ47 knalt volgende week NIET tegen de aarde

Oh rampspoed, 2003 QQ47 knalt op 21 maart a.s. tegen de aarde. Credit: Screenshot of the Daily Mail, modified by Phil Plait

Het is weer zo ver. Het zingt op Twitter, Facebook en andere social media rond dat de aarde er aan gaat, dat we gedoemd zijn. Op 21 maart a.s. – normaal gesproken de start van de lente, altijd een vrolijk moment – zou volgens de verkondigers een planetoïde tegen de aarde botsen, de planetoïde genaamd 2003 QQ47, een 1,24 km grote steenklomp in de ruimte, die op 24 augustus 2003 werd ontdekt. Het doembericht – hier vertolkt door de Daily Mail, zie ook de afbeelding hierboven – bevat twee cruciale fouten: ten eerste dat 2003 QQ47 niet op 21 maart het dichtste bij de aarde staat, maar pas op 26 maart a.s., vijf dagen later dus. En belangrijker nog, ten tweede dat 2003 QQ47 helemaal niet tegen de aarde gaat knallen, maar dat ‘ie ons op een zeer veilige afstand van 19,19 miljoen km zal passeren, da’s 0,1283 keer de afstand tussen aarde en zon. De uit de kluiten gewassen kosmische kiezel is al meer dan tien jaar in de gaten gehouden, dus de statistische kans dat de sterrenkundigen er met hun voorspelling naast zitten en de doemdenkers gelijk hebben is nihil. Kortom, niets van die doemberichten aantrekken, lekker genieten van de lente die er aan komt en op 26 maart a.s. gewoon online kijken naar de live beelden van de op veilige afstand passerende planetoïde 2003 QQ47. 😀 Bron: Bad Astronomy.

Share

Comments

  1. Monique zegt

    Ooooh, Gelukkig maar! Ik had de tuinstoelen voor de lente nét schoongemaakt 😀

  2. Och, ik voel me al veel veiliger, net zoals een paar weken geleden.
    Toen was er ook een stuk ruimte gesteente dat ons op een veilige afstand ging passeren, tot het zover was, toen waren ze het onderweg ergens verloren, hij was niet komen opdagen.
    Of zoals die stukken ruimte gesteente, die van uit het niets eventjes opduiken, tussen de satellieten, of exploderen-imploderen boven dicht bevolkt gebied….Ja ik voel me al echt veel veiliger omdat NASA of ik weet niet wie allemaal dat komen vertellen.
    Als er morgen een komeet of asteroïde op rampkoers ligt richting Aarde, dan komen ze dat echt niet verkondigen hoor, maar die zgn elite zitten tegen dan wel veilig in hun ondergrondse schuilplaatsen…dat is nu eenmaal het verschil tussen de realiteit en naïviteit.

Speak Your Mind

*