4 oktober 2023

Nieuw-Zeeland opgeschrikt door exploderende meteoor

new-zealand-fireball

Nieuw-Zeeland is gisteren opgeschrikt door een exploderende vuurbal, vermoedelijk veroorzaakt door een meteoor (een ruimterots). De vuurbal werd gevolgd door een serie sonische knallen, die gelukkig geen schade veroorzaakt hebben. De vuurbal is vastgelegd door de dashcam van Josh Sherbone, die op dat moment door de stad Tauranga in Nieuw-Zeeland aan het rijden was.

Vlak na de explosie werd de gebeurtenis door honderden getuigen gedeeld op de sociale media, waarna de lokale nieuwsstations het nieuws hebben opgepikt. Experts van een Nieuw-Zeelands sterrenkundig instituut denken dat de meteoor zo groot als een cricketbal moet zijn geweest en onze dampkring is binnengedrongen met een snelheid van meer dan 150.000 kilometer per uur. De meteoor is vermoedelijk op een hoogte van 30 kilometer ontploft. De vuurbal werd over een groot deel van het Noordereiland waargenomen, zoals blijkt uit onderstaande video, die is geschoten door in ooggetuige in Auckland.

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Wat is dat toch, dat er steeds half februari meteorieten ontploffen?

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: