21 april 2019

De aarde is vermoedelijk “nat” geboren

Met behulp van een elektronenmicroscoop gemaakt foto van een pikriet (een type basaltische rots) die afkomstig is van Baffin Island. Het mineraal olivijn, dat zichtbaar is als een gescheurde grijze massa, bevat glasachtige smelt-insluitsels. In die insluitsels bevinden zich kleine waterdruppels die afkomstig zijn vanuit de diepe aardmantel.

Met behulp van een elektronenmicroscoop gemaakte foto van een pikriet (een type basaltische rots) die afkomstig is van Baffin Island. Het mineraal olivijn, dat zichtbaar is als een gescheurde grijze massa, bevat glasachtige smelt-insluitsels. In die insluitsels bevinden zich kleine waterdruppels die afkomstig zijn vanuit de diepe aardmantel.

Water bedekt zo’n tweederde van het aardoppervlak, maar de herkomst van dit water is altijd nogal mysterieus geweest. De laatste decennia waren wetenschappers van mening dat het water door kometen en planeto

Reacties

  1. Waarom of .. of ,,, .. en niet ..,,,. en ook !! ….. niets staat op zichzelf.. het zijn altijd verzameling van toevalligheden en gebeurtenissen die het totale resultaat geven wat we nu op dit moment zien …

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: