24 oktober 2017

Wilde Einstein met de Kosmologische Constante een expanderend heelal voorkomen?

Hubble

In zijn derde DWDD University lezing vrijdagavond over Albert Einstein hoorde ik Robbert Dijkgraaf zeggen dat Einstein met zijn introductie van de Kosmologische Constante

Reacties

 1. Alleen al het feit dat het bij het verschrikkelijke DWDD is bij de verschrikkelijke omroep vara, u weet wel de antisemitische omroep van de weg met ons partij pvda, is al een reden om te wantrouwen wat er gezegd word.

  Het is ook spijtig dat zo’n mooi onderwerp bij die propaganda machine van de pvda is. Dat maakt het namelijk onmogelijk om te kijken voor mij. En het serieus te nemen, ookal is het waar

  En zegt ook genoeg over Robbert Dijkgraaf…………….. dat hij bij die verschrikkelijke mensen gaat zitten.

  einstein was een echte held in israel, hij zal zich om draaien in zijn graf als hij wist dat de jodenhaters bij de vara zijn ontdekkingen en geweldig brein misbruiken voor de kijkcijfers!!!!

 2. Peter, dit is een blog over sterrenkunde en ruimtevaart, dus wil je al je frustraties over omroepen, religie en politieke partijen daar buiten houden, geen off-topic onderwerpen graag.

 3. Uit de algemene relativiteits theorie kwam dat het heelal niet rusteloos was, het was inderdaad of krimpend of uitdijend. Dit kwam toendertijd alleen niet overeen met het idee dat het heelal statisch zou zijn. Mijn inziens kwam uit Einsteins berekeningen dat het heelal zou moeten inkrimpen onder de invloed van de zwaartekracht. Zodoende bedacht Einstein dat er nog een kracht moest zijn die de zwaartekracht precies genoeg tegenwerkte zodat het heelal statisch zou zijn, dit werd de kosmologische constante.

  Later bleek door de waarnemingen van meneer Hubble dat het heelal juist aan het uitzetten was, dus ging de kosmologische constante de prullenbak in.

Laat wat van je horen

*