23 juli 2018

De kern van de Melkweg bevat mogelijk nog een tweede zwaar zwart gat

Impressie van wegvliegende gaswolken rondom een middelzwaar zwart gat

Impressie van wegvliegende gaswolken rondom een middelzwaar zwart gat (Credit: Tomoharu Oka (Keio University))

Japanse sterrenkundigen hebben met behulp van waarnemingen verricht met de Nobeyama 45-m radiotelescoop in Japan en de ASTE Telescoop in Chili aanwijzingen gevonden dat zich in het centrum van de Melkweg nog een tweede zwaar zwart gat bevindt. Naast het reeds bekende superzware zwarte gat, het ruim 4 miljoen zonsmassa’s zware zwarte gat genaamd Sagittarius A* (afgekort Sgr A*), zou er nog een zwart gat zijn dat zo’n 100.000 zonsmassa’s zwaar is, zo’n 200 lichtjaar ervan verwijderd. Als het echt een zwart gat is dan is dit er eentje in de categorie middelzwaar, waarvan een vergelijkbaar exemplaar in het centrum van het actieve sterrenstelsel M82 de eerste was die ontdekt is. De Japanners bestudeerden met de twee instrumenten

Reacties

  1. Klinkt bekend, weet het precies aan te wijzen, allebei de zwarte gaten. Zowel in ons oude huis aan de Sagittastraat maar ook hier aan het Charloisse Hoofd,verdween en verdwijnt echt van alles. Dus nu is het bekend. Bedankt
    Ik kan nu dus stoppen met zoeken, ik weet nu waar het gebleven is, In de Zwarte Gaten.

  2. M31 had er toch ook al 2?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.