25 september 2023

Leven op Mars vinden…..door de planeet te bombarderen??!

mars surface big

In de zoektocht naar leven op Mars wordt het tijd om zwaar geschut te gebruiken – letterlijk. Een private groep heeft het plan opgevat om Mars te bombarderen met bommen die diep kunnen doordringen in de Marssbodem. Deze bommen zijn echter niet gevuld met kernkoppen, maar met sondes – een hele vloot!

Natuurlijk kan de Curiosity-rover ook boren, maar die gaat niet verder dan een paar centimeter. Over een paar jaar zal de InSight-lander gelanceerd worden, die (eenmaal aangekomen op Mars) zo’n 5 meter diep kan boren. Deze lander is echter niet ontworpen om naar leven te zoeken, dus astrobiologen hebben daar weinig aan.

Vandaar dat een aantal wetenschappers en ingenieurs een nieuwe missie bedacht hebben, die Exolance genoemd wordt. Hierbij worden overal op Mars gaten geslagen en gevuld met sondes, die allerlei wetenschappelijke experimenten kunnen uitvoeren

Share

Comments

 1. Het is een afgeleide van deze plannen; https://view.vzaar.com/1436429/player?apiOn=true

 2. En nog een over de zoektocht naar leven op Mars
  (die chip waar ze het na 3 minuten over hebben……dat is niet doorgegaan…cancelled)

  https://view.vzaar.com/1457145/player?apiOn=true

 3. Avatar foto Enceladus zegt

  “Hey that’s great, it starts with an earthquake” *
  😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

  * met dank aan R.E.M.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: