21 juli 2018

Nog even verder mijmeren over BICEP2 – deel 3

mijmeren_BICEP2

Afgelopen week is opnieuw veel gezegd en geschreven over de BICEP2 metingen aan de kosmische microgolf-achtergrondstraling – tenzij je een paar maanden onder een steen hebt gelegen weet je waar ik het over heb. Nieuwe informatie over de betrouwbaarheid van de metingen is er niet gekomen, maar duidelijk is wel dat BICEP2 in de media volledig uit de gratie is, zoals in De Volkskrant, dat afgelopen maandag kopte dat het een blamage geworden is. Even een aantal dingen op een rijtje, die deze week gezegd zijn over BICEP2:

  • Een goede illustratie van ‘de val’ van BICEP2 in de media is deze vergelijking, twee koppen van The Guardian, de eerste van 17 maart toen het BICEP2 nieuws bekend werd gemaakt, de tweede van 4 juni, na de kritiek vanwege de stof-discussie.vergelijking
  • E

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.