31 mei 2020

Kan je met de dwergplaneet Eris het bestaan van quantum zwaartekracht aantonen?

Voorstelling van de dwergplaneet Eris en z'n maan Dysnomia. Op de achtergrond de zon.

Voorstelling van de dwergplaneet Eris en z’n maan Dysnomia. Op de achtergrond de zon.

Interessante vraag voor de wetenschapsquiz 2013: Kan je met de dwergplaneet Eris het bestaan van quantum zwaartekracht aantonen? Als het aan de natuurkundige Dragan Hajdukovic (CERN, Zwitserland) ligt moet de vraag bevestigend worden beantwoord. Het bestaan van Eris heeft er niet alleen voor gezorgd dat de planeet Pluto in 2006 door de IAU tot dwergplaneet werd gedeklasseerd, maar hij zou ook wel eens voor een verklaring van zowel donkere materie als donkere energie kunnen zorgen, tenminste als het aan

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.